© 2000-2011 : FlexiByte b.v.
All Rights Reserved

Virus en Spyware opruimen

Spyware

Spyware is een bedreiging voor uw privacy. Spyware is software die ongemerkt wordt geïnstalleerd op je computer om ongezien en ongevraagd informatie over uw internetgedrag te verkrijgen. Hierdoor loopt u risico met de beveiliging van uw data en systemen.

Ook leidt Spyware u ongevraagd naar websites. Adverteerders hebben hier hun reclame geplaatst in de vorm van banners en pop-ups, die u kunt aanklikken of openen. Voor iedere keer dat dit gebeurt, ontvangt de adverteerder een bepaald bedrag.

Virussen

Een virus hecht zich aan programma's en bestanden. Het reproduceert en verspreidt zichzelf en infecteert daarmee anderen. De gevolgen kunnen variëren van een trage computer tot het verlies van belangrijke bestanden en een beschadigde computer.

Worm

Een worm verspreidt zich direct via computernetwerken, zonder aan bestanden gekoppeld te zijn. Je besmet hiermee anderen, krijgt hierdoor een tragere computer en loopt tevens de kans op dataverlies.

Trojaans paard

Een Trojaans paard is software speciaal gemaakt voor iemand die kwaad wil en toegang tot uw computer aan een ander kan verlenen. Door een Trojaans paard loopt u een groot risico op inbraak.