© 2000-2011 : FlexiByte b.v.
All Rights Reserved

Draadloos Internet

Wilt u kunnen internetten met uw laptop vanuit uw luie stoel of vanuit uw achtertuin? Of heeft u geen mogelijkheid om kabels naar uw pc te leggen?

Wellicht dat draadloos internet dan de perfecte oplossing voor u is! Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden voor het draadloos overbrengen van een internetsignaal. Laptops zijn tegenwoordig standaard uitgerust met een draadloze netwerkkaart. Mocht dit niet zo zijn, dan kan deze er altijd handmatig in gezet worden.

Het kan als Access Point, dus als uitbreiding op het bestaande netwerk. Access points kun je los kopen of ingebouwd in een draadloze router. Een los access point koop je meestal alleen als je al een bekabeld netwerk hebt liggen. Je kunt dan het wireless access point in de switch of hub prikken om het netwerk voor draadloze apparaten toegankelijk te maken.

De router is de spil van uw netwerk. Niet alleen het uitgaande verkeer, maar ook het binnenkomende verkeer loopt via dit apparaat. Binnenkomend verkeer kan een website of e-mail zijn die u binnen haalt, maar ook een andere internet gebruiker of de buurman die contact probeert te maken met uw draadloze router. Beveiliging is dus van bijzonder groot belang, en mag niet te licht worden opgevat. Dus laat u goed adviseren welke beveiliging, afstand, snelheid er in uw omgeving het best van toepassing zijn.